Pečene pastrve na mamin način

Print Recipe
Pečene pastrve na mamin način
Obrok Glavno Jelo
Kuhinja Hrvatska
Priprema 15 min
Kuhanje 60 min
Čekanje 0 min
Osoba
Sastojci
  • 1 kg Pastrva Očišćena i oprana
  • 500 ml Slatko vrhnje
  • 100 g Luk
  • 2 žlice Limunov sok
  • 2 žlice Nasjeckano peršinovo lišće
  • 1 žlica Vegeta
  • 1 prstohvat Samljeveni crni papar
  • 2 žlice Ulje
  • 1 žlica Krušne mrvice
Obrok Glavno Jelo
Kuhinja Hrvatska
Priprema 15 min
Kuhanje 60 min
Čekanje 0 min
Osoba
Sastojci
  • 1 kg Pastrva Očišćena i oprana
  • 500 ml Slatko vrhnje
  • 100 g Luk
  • 2 žlice Limunov sok
  • 2 žlice Nasjeckano peršinovo lišće
  • 1 žlica Vegeta
  • 1 prstohvat Samljeveni crni papar
  • 2 žlice Ulje
  • 1 žlica Krušne mrvice
Upute
  1. Pastrve očistite i operite, pa im škarama odrežite peraje. Iznutra i izvana pospite ih Vegetom i paprom. Nasjeckani luk i peršin pomiješajte s limunovim sokom, pa dobivenom smjesom napunite šupljinu pastrva. Tako pripremljene pastrve stavite u nauljenu tepsiju, prelijte slatkim vrhnjem i pospite krušnim mrvicama. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 40-45 minuta, uz povremeno prelijevanje umakom od pečenja.
Recept Bilješke

Savjet
Mješavini luka, peršina i limunova soka možete dodati i češanj češnjaka.



Izvor: Coolinarika.com

Podijeli ovaj Recept
V.I.R.I.B.U.S.

V.I.R.I.B.U.S.

Gračanski ribnjak bb
10000 Zagreb, Hrvatska

Kontakt

Telefon: 01 4611 460
Email: viribus@viribus.hr

Radno Vrijeme

Utorak - Petak: 9 - 17 sati
Subota i Nedjelja: 9 - 13 sati