onama

O nama

V.I.R.I.B.U.S. d.o.o. je firma koja je osnovana 1994. godine. Bavi se proizvodnjom, preradom, prodajom mlađi, konzumne ribe, žive ribe, očišćene, file, pakirane i dimljene. Proizvodnja pastrve odvija se na dva objekta, Gračanskom ribnjaku u Zagrebu  i ribnjaku «Krčić» u Kninu.

Gračanski Ribnjak Zagreb
Ribnjak “Krčić” Knin


Gračanski ribnjak nalazi se u Zagrebu u dolini između Gračana i Šestina, a udaljen je od Jelačić placa, u smjeru sjevera, zračne linije samo nekoliko kilometara. Gračanski ribnjak izgrađen je 1960. godine na izvoru potoka RIBNJAK. Napravljen je da bi se sva uzgajana ciprinidna riba – šaran, som, amur, tolstolobik, ispirala u protočnoj izvorskoj vodi od mirisa i okusa mulja prije slanja na tržište. Od 1980. godine na Gračanskom ribnjaku se proizvodi mlađ salmonidnih riba a od 1994. godine i maloprodaja riba.

Gračanski Ribnjak Zagreb
Gračanski Ribnjak Zagreb


Ribnjak «Krčić» u Kninu snabdijeva se s mlađom kalifornijske pastrva iz Gračana veličine 0,3-0,5 grama te u čistoj pitkoj izvorskoj vodi rijeke Krke uzgaja kroz slijedećih 18 – 22 mjeseca do težine od 250-400 grama. Autohtona potočna pastrva proizvodi se od uzgoja matičnih riba te njihovog mrijesta, oplodnje, inkubacije ikre, proizvodnje mlađi te konzumne ribe. Dio te ribe koristi se za poribljavanje salmonidnih voda tj. rijeke Krke, Cetine, Kupe, Slunčice….. Losospastrva – salmonizirana pastrva se uzgaja na specifičan način u specijalnu hranu tako da kad naraste ima crveno meso. Uzgoj te ribe traje 3-4 godine i postiže težinu od 500 – 2500 gr. Konzumna riba se po postizanju navedene težine priprema za tržište tako da se kroz razdoblje od 5-10 dana ne hrani, te živa u vodi s kisikom ili mrtva poleđena prebacuje kupcima i/ili na Gračanski ribnjak, gdje se čisti, dimi, pakira ….te šalje kupcima.

Ribnjak “Krčić” Knin
Predkonzum potočne pastrve


Na ribnjacima se u izvorskoj, čistoj, pitkoj i kvalitetnoj hladnoj vodi, konstantne temperature od 9,5 ± 0,5 ºC, proizvodi mlađ i konzumna pastrva. Zbog tako konstantne i optimalne temperature tijekom cijele godine, proizvedena pastrva je vrhunske kvalitete.

Kao jedan od većih proizvođača pastrva u Hrvatskoj posjedujemo najsuvremeniji pogon za čišćenje, preradu i pakiranje riba. Prerada je registrirana za prodaju u Europi pod registracijskim brojem 1370 te radi i po HACCP sustavu i pod stalnom je kontrolom veterinarske inspekcije.
V.I.R.I.B.U.S.

V.I.R.I.B.U.S.

Gračanski ribnjak bb
10000 Zagreb, Hrvatska

Kontakt

Telefon: 01 4611 460
Email: viribus@viribus.hr

Radno Vrijeme

Utorak - Petak: 9 - 17 sati
Subota i Nedjelja: 9 - 13 sati