Ruska pašteta od dimljene pastrve

Print Recipe
Ruska pašteta od dimljene pastrve
Obrok Predjelo
Kuhinja Rusija
Priprema 30 min
Kuhanje 60 min
Čekanje 30 min
Osoba
Sastojci
Za nadjev:
  • 250 g Vruće dimljena pastrva Očistiti od kože i kostiju
  • 100 g Heljdina kaša
  • 250 ml Voda
  • 1 žličica Sol
  • 100 g Kiselo Vrhnje
  • 2 glavice Luk
  • 200 g Šampinjoni
  • 50 g Maslac
  • 2 žličice Samljeveni crni papar
  • 1 žlica Limunov sok
  • 2 žlice Nasjeckano peršinovo lišće
  • 4 tvrdo kuhana Jaja
Za tijesto:
  • 250 g Crno brašno
  • 50 g Brašno od soje
  • 1 žličica Sol
  • 20 g Svježi kvasac (pola kocke)
  • 1 žličica Med
  • 50 g Kiselo Vrhnje
  • 30 g Maslac
Obrok Predjelo
Kuhinja Rusija
Priprema 30 min
Kuhanje 60 min
Čekanje 30 min
Osoba
Sastojci
Za nadjev:
  • 250 g Vruće dimljena pastrva Očistiti od kože i kostiju
  • 100 g Heljdina kaša
  • 250 ml Voda
  • 1 žličica Sol
  • 100 g Kiselo Vrhnje
  • 2 glavice Luk
  • 200 g Šampinjoni
  • 50 g Maslac
  • 2 žličice Samljeveni crni papar
  • 1 žlica Limunov sok
  • 2 žlice Nasjeckano peršinovo lišće
  • 4 tvrdo kuhana Jaja
Za tijesto:
  • 250 g Crno brašno
  • 50 g Brašno od soje
  • 1 žličica Sol
  • 20 g Svježi kvasac (pola kocke)
  • 1 žličica Med
  • 50 g Kiselo Vrhnje
  • 30 g Maslac
Upute
Za kalup:
  1. Heljdu kuhajte 5 minuta u malo vode s ½ žličice soli na slaboj vatri. Lonac maknite s peći i ostavite heljdu da poklopljena bubri 15 minuta. Umiješajte kiselo vrhnje. Luk ogulite i sitno nasjeckajte.
Za nadjev:
  1. Šampinjone operite, očistite i narežite na tanke listiće. U tavici otopite maslac, ispržite luk da postane staklast. Umiješajte gljive. Posolite, popratite, dodajte limunov sok i 1 žlicu nasjeckanog peršina. Poklopite i pirjajte 10 minuta na slaboj vatri, povremeno miješajući. Pastrvu narežite na kockice. Ispijane šampinjone, kockice ribe i preostali peršin umiješajte u heljdu. Oljuštite jaja.
Za tijesto:
  1. Pomiješajte crno brašno sa začinima, solju i brašnom od soje. U sredini načinite udubinu i u nju nadrobite kvasac. Umiješajte med i pričekajte 2-3 minute da se u njemu otopi kvasac. Ulijte tada vrhnje i zamijesite gipko tijesto. Pokriveno tijesto držite na toplom mjestu 15 minuta da uzađe. Pobrašnite radnu plohu i na njoj razvaljujte tijesto da bude debelo 3 cm. Maslacem namažite kalup. 8. Odrežite komad tijesta velik kao kalup; poslužit će vam kao poklopac. 9. Preostalim tijestom obložite dno i stranice kalupa i odrežite dijelove koji prelaze rub.
Pečenje
  1. Vilicom protresite smjesu heljde i šampinjona, polovicu nadjeva uspite u kalup tako da dno bude ravnomjerno pokriveno. Jaja polegnite jedno za drugim, pa pokrijte preostalim nadjevom. U tijestu za poklopac šiljatim nožem izrežite 3 rupice promjera 3 cm. Tim tijestom pokrijte paštetu i rubove čvrsto stisnite. Gornji dio pokrijte maslacem narezanim na listiće. Paštetu stavite na srednju prečku nezagrijane pećnice. Uključite pećnicu na 200° i pecite paštetu 30 minuta. U isključenoj pećnici ostavite paštetu još 5 minuta.
Podijeli ovaj Recept

Tags: , , , ,

V.I.R.I.B.U.S.

V.I.R.I.B.U.S.

Gračanski ribnjak bb
10000 Zagreb, Hrvatska

Kontakt

Telefon: 01 4611 460
Email: viribus@viribus.hr

Radno Vrijeme

Utorak - Petak: 9 - 17 sati
Subota i Nedjelja: 9 - 13 sati