Pečene pastrve na mamin način
Osoba Priprema
4 15min
Kuhanje Čekanje
60min 0min
Osoba Priprema
4 15min
Kuhanje Čekanje
60min 0min
Sastojci
  • 1kg PastrvaOčišćena i oprana
  • 500ml Slatko vrhnje
  • 100g Luk
  • 2žlice Limunov sok
  • 2žlice Nasjeckano peršinovo lišće
  • 1žlica Vegeta
  • 1prstohvat Samljeveni crni papar
  • 2žlice Ulje
  • 1žlica Krušne mrvice
Upute
  1. Pastrve očistite i operite, pa im škarama odrežite peraje. Iznutra i izvana pospite ih Vegetom i paprom. Nasjeckani luk i peršin pomiješajte s limunovim sokom, pa dobivenom smjesom napunite šupljinu pastrva. Tako pripremljene pastrve stavite u nauljenu tepsiju, prelijte slatkim vrhnjem i pospite krušnim mrvicama. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 40-45 minuta, uz povremeno prelijevanje umakom od pečenja.
Recept Bilješke

Savjet
Mješavini luka, peršina i limunova soka možete dodati i češanj češnjaka.



Izvor: Coolinarika.com