Dimljena pastrva s tjesteninom
Osoba Priprema
4 30min
Kuhanje Čekanje
15min 0min
Osoba Priprema
4 30min
Kuhanje Čekanje
15min 0min
Sastojci
Tjestenina
  • 500g Tjestenina
  • 2l Voda
  • 1žlica Sol
Salata
  • 500g Vruće dimljena pastrva (2 kom)Očišćena od kože i kostiju
  • 500g Zelena paprika (svježa)
  • 500g Rajčica (svježa)
  • 400g Kiseli krastavci
  • 2glavice Svijetli luk
  • 2glavice Crni luk
  • 100g Crne masline
  • 2žlice Maslinovo ulje
  • 2žlice Suncokretovo ulje
  • 4žlice Crni vinski ocat
  • 4žlice Umak od soje
  • 1žličica Papra
  • 1žličica Sol
  • 3žličice Vlasac
  • 3žličice Nasjeckano peršinovo lišće
Upute
  1. Tjesteninu kuhajte desetak minuta u 2 l slane vode. Ocijedite i isperite hladnom vodom. Paprike očistite i narežite na tanke rezance. Rajčice operite i narežite na kriške. Kisele krastavce narežite na krupne kockice. Oljuštite luk i narežite na tanke kolute. Masline narežite na komade. Dimljenim pastrvama odstranite kožu i kosti. Meso natrgajte na komadiće. U posudu stavite ocijeđenu tjesteninu i druge pripremljene sastojke. U salatu umiješajte ulje, ocat, začine i začinsko bilje. Sve pažljivo promiješajte.